Sweetlake Jamboree 

In 2010 bestond Scouting Nederland 100 jaar! Om dit jubileum groots te vieren organiseerden de 4 Zoetermeerse Scoutinggroepen Ashanti, Impeesa, John McCormick en Pocahontas de Sweetlake Jamboree op Zaterdag 27 maart in Zoetermeer.  

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met 87.000 jeugdleden en 25.000 kaderleden. Er zijn in Nederland 1.100 Scoutinggroepen. Wereldwijd telt Scouting 38 miljoen leden, in meer dan 200 landen en gebieden.

 

 

 

Het honderd jarig jubileum van Scouting Nederland werd gevierd met allerlei landelijke activiteiten en vernieuwingen. Scouting Zoetermeer liet alle inwoners van Zoetermeer mee genieten tijdens de speciaal georganiseerde Sweetlake Jamboree in en rond het Stadshart en de Dorpsstraat. Honderden scouts lieten zien wat Scouting allemaal te bieden heeft. 

Bekijk het fotoverslag.

 

Wil je ook op avontuur, dan zien we je graag binnenkort bij 1 van de 4 Scoutinggroepen in Zoetermeer. Ga naar 'Groepen' om te zien waar de 4 scoutinggroepen zich in Zoetermeer bevinden. Ga vervolgens naar de site van de groep voor meer informatie. Bekijk ook het informatieboekje.